Search
Close this search box.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

15-jarig jubileum sponsoring door van Wijk Fruit uit ’t Goy

Het is maar liefst 15 jaar geleden dat toenmalige vrijwilligers van de Voedselbank Houten aan Anton van Wijk vroegen of zijn fruitbedrijf appels kon leveren aan de voedselbank. Uiteraard wilde Anton hier aan meewerken, een mooie manier om iets te doen voor mensen die het minder getroffen hebben.

Sindsdien is de voedselbank een paar keer verhuisd, is het aantal klanten fors toegenomen en komen andere vrijwilligers de appels ophalen. Van Wijk Fruit wordt inmiddels gerund door zoons Nico en Wilbert van Wijk, al is vader Anton nog dagelijks op het bedrijf te vinden. De sponsoring door van Wijk Fruit heeft al die tijd gewoon doorgelopen, inmiddels al 15 jaar. Nico: “Zolang we bestaan, gaan we door met sponsoren. Het is veel leuker om een lokaal doel te steunen”.

De afspraak is dat we bellen als we appels nodig hebben en dan wordt er wat voor ons klaar gezet. “We hebben altijd wel wat staan en het is een kleine moeite”, aldus Nico. Voor ons een ideale sponsoring want hierdoor kunnen we altijd appels in onze schappen leggen voor onze klanten.

We mochten een kijkje nemen in de enorme hal van het bedrijf. Er worden bij van Wijk Fruit niet alleen diverse rassen appels en peren geteeld, ze worden er ook opgeslagen, verpakt en verwerkt. We zijn onder de indruk van alle techniek die ervoor nodig is. Anton vertelt gepassioneerd over het bedrijf en het vak; er komt veel meer bij kijken dan we dachten.

We danken de familie van Wijk hartelijk voor de trouwe sponsoring en prettige samenwerking!

foto: v.l.n.r. Nico van Wijk, Arie Jan van Winkelhoff (voedselbank), Anton van Wijk, Philippine Bronkhorst (voedselbank), Wilbert van Wijk.

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »