Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Geld doneren

Naast het voedsel dat de Voedselbank gratis ontvangt van bedrijven en particulieren, is uw financiële donatie hard nodig voor het dekken van onkosten als huisvesting, transport, energie, etc. Omdat de Voedselbank Houten een ANBI- instelling is, zijn deze giften voor de belasting aftrekbaar.

Bij uitzondering kopen wij voedsel bij. Wilt u perse dat we uw geld gebruiken voor het kopen voedsel? Geef dit dan aan bij uw donatie.

U kunt ons op verschillende manieren financieel steunen:

 

Online doneren

U kunt direct via IDEAL doneren via onderstaande knop.

NB: Het kan zijn dat u niet in de betaalomgeving komt a.g.v. een storing. Wilt u dan a.u.b.t uw bijdrage direct naar ons overmaken naar Stichting Voedselbank Houten, rekeningnummer: NL06 RABO 0155 4536 02. Excuses voor dit ongemak.

 

Nu Doneren

 

Zelf overmaken

U kunt uw gift overmaken naar Stichting Voedselbank Houten, rekeningnummer: NL06 RABO 0155 4536 02. Hartelijk dank voor uw gift!

 

Vaste donateur worden door een machtiging

U kunt de Stichting Voedselbank Houten machtigen om per kwartaal, per jaar of éénmalig een bedrag van uw rekening te incasseren. U kunt het daarvoor bestemde Machtigingsformulier uitprinten, ondertekenen en aan ons toesturen. U heeft er dan verder geen omkijken meer naar. Uiteraard kunt u wel het bedrag laten terugboeken als u het met een afschrijving niet eens bent.

 

Sponsor worden

Als een bedrijf, onderneming of (maatschappelijke) organisatie wordt u geen donateur maar sponsor. Wij zijn transparant in wie ons steunen, en vermelden onze sponsors in onze jaarverslagen en op onze sponsorpagina. Als u daar prijs op stelt, kunnen kunnen we aandacht besteden aan uw sponsoring via onze website en sociale media. Kijkt u voor meer informatie op onze sponsor worden pagina.

 

Testament

Bij het nalaten van geld of goederen aan de Voedselbanken Houten steunt u ons terwijl u, als u de fiscale regels op dit gebied goed toepast, ook belasting bespaart.  Zie ook: http://www.goednalaten.nl/.

 

Strijkstok?

Bij voedselbanken, ook bij de Voedselbank Houten, werken uitsluitend vrijwilligers. Bovendien ontvangen de vrijwilligers, ook het bestuur, geen vergoeding voor hun werk voor de voedselbank. Uw geld-donatie blijft niet aan een strijkstok hangen maar levert direct tastbare hulp aan mensen die dat nodig hebben.

Translate »