Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Sponsor worden

Door als bedrijf of organisatie een bedrag naar ons over te maken, producten bij ons te brengen of ons (gratis) een dienst te leveren, wordt/bent u vanzelf een sponsor. Als u daar prijs op stelt, besteden we daar aandacht aan door middel van een bericht op onze website en sociale media. Voor u dus positieve publiciteit. Bovendien krijgt uw logo een plekje op de sponsorpagina van de website, en zullen wij het noemen in ons jaarverslag.

We weten graag waar we aan toe zijn, daarom stellen we het op prijs als u contact met ons opneemt als u ons wilt sponsoren. Mail ons via sponsorworden@voedselbankhouten.nl. of bel 030-737 06 26. Desgewenst stellen we een sponsorcontract op.

Als u eerst meer wil weten over onze (financiële) situatie, verwijzen we ons naar onze jaarverslagen of ANBI-pagina.

Er zijn drie manieren waarop u ons kunt sponsoren.

 

Voedselsponsor

Voedselbanken verdelen voedsel dat zij gedoneerd krijgen, in een enkel geval aangevuld met voedselaankopen. Een continue stroom van voedseldonaties is dus heel belangrijk. Is uw bedrijf actief in voedingsmiddelen en heeft u regelmatig restpartijen? Word dan een van onze voedselsponsoren die ons periodiek of incidenteel producten leveren. Hiermee doen we samen iets tegen voedselverspilling!

Voedselbanken werken in principe elk binnen hun eigen gemeentegrenzen. Dus als u niet in de gemeente Houten gevestigd bent of op een andere manier een band met Houten heeft, dient u contact zoeken met de voedselbank in uw eigen regio.

Lees waar wij behoefte aan hebben en hoe u producten kunt aanleveren op onze pagina  voedsel doneren, of mail ons direct via voedseldoneren@voedselbankhouten.nl of bel 06–1044 1205.

 

Financiële Sponsor

Naast voedseldonaties, hebben wij ook behoefte aan donaties van geld. We hebben immers ook allerlei bedrijfskosten: de huur van het pand, transportkosten, de kosten van elektra, gas en water, ICT- en administratiekosten. Voedselbanken zijn afgelopen jaren steeds professioneler gaan werken door nieuwe wet- en regelgeving, en dat brengt ook meer kosten met zich mee.

Momenteel zijn onze exploitatiekosten c.a. €30.000 per jaar. Dit geld wordt opgebracht door donateurs en financiële sponsors.  De Voedselbank Houten ontvangt geen subsidie.

U kunt uw donatie overmaken op onze rekening. Als u het leuk vindt, organiseren we een symbolische overhandiging van een cheque waar we dan publiciteit aan kunnen geven. Het is ook mogelijk een formeel sponsorcontract met ons op te stellen of een machtiging af te geven.  Aangezien wij een ANBI-instelling zijn, kan dat voordelig zijn voor u.

Lees hoe u ons financieel steunt op onze pagina Geld Doneren,  of mail ons via financiën@voedselbankhouten.nl.

 

Sponsoren in natura?

Is uw bedrijf actief in een of andere vorm van dienstverlening? Dan kunt u ons wellicht direct steunen door dingen (kosteloos of tegen een gereduceerd tarief) voor ons te doen. We noemen dat sponsoring in natura. Voorbeelden hiervan zijn schoonmaakbedrijf Dolphin die ons pand wekelijks kosteloos schoonmaakt en autobedrijf Voskuilen die ons voorziet van gratis brandstof voor onze koelbus. Maar ook het gratis drukken van posters en flyers valt onder deze vorm van sponsoring. Sponsoring in natura spaart ons veel exploitatiekosten uit.

Neem contact op via sponsorworden@voedselbankhouten.nl

 

 

Translate »