Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Voedsel Doneren

Al het voedsel dat wij verdelen, is gedoneerd. U kunt ons helpen door goed voedsel te doneren. Hartelijk dank voor uw donatie!

Hoe kunt u doneren?

Wilt u u voedsel doneren, eenmalig of structureel? U kunt dit elke dinsdag- en vrijdagmorgen tussen 9 en 12 uur bij ons afgeven aan de Poort 81 in Houten. NB. In verband met corona, vragen we u van tevoren even te bellen naar 06–1044 1205. We moeten voorkomen dat het te druk wordt op de voedselbank.
Lukt dit niet, is het een grote hoeveelheid of twijfelt u of we het kunnen gebruiken, neem dan contact op met de voedselcoördinator Ab Hubers, via 06–1044 1205, b.g.g. 030-737 06 26, stuur een mail naar voedseldoneren@voedselbankhouten.nl of laat een bericht achter op ons contactformulier.

Zonder donaties, geen voedselpakket.

De voedselbank koopt zelf geen voedsel. Al het voedsel in onze voedselpakketten is aan ons gedoneerd. Heeft u voedsel over dat u aan ons wilt doneren? We zijn er blij mee! Sterker nog, zonder donaties kunnen we ons werk niet doen. Hoewel we zelf een kleine voorraad hebben, hebben we een continue aanvoer van voedsel nodig om de pakketten voldoende te vullen.

Een groot deel van wat we wekelijks aangeleverd krijgen komt van een aantal vaste lokale toeleveranciers/sponsors. Deze bedrijven hebben ervoor gekozen op vaste basis met ons samen te werken. Vaak gaat het hierbij om niet verkochte overschotten, maar er zijn ook leveranciers die speciaal voedsel voor onze cliënten ‘produceren’. Wilt u zich aansluiten bij deze groep sponsors? Heel graag!

Wat kunnen wij gebruiken?

Voedsel en artikelen voor persoonlijke verzorging zijn van harte welkom mits de verpakking ongeopend en intact en de houdbaarheid niet verstreken. Zeer lang houdbare kruidenierswaren zijn in bepaalde gevallen ook na de THT datum nog welkom.

Zelfgemaakte producten als jam, taarten, maaltijden etc. mogen wij niet uitgeven. We zijn verplicht een officiële ingrediëntenlijst en houdbaarheidsdatum beschikbaar te hebben op/bij alle producten die we uitgeven en dit is bij zelfgemaakte producten onmogelijk.

Overleg bij versproducten altijd met onze voedselcoördinator. De regels rond voedselveiligheid zijn bij deze producten aanzienlijk strenger. Ook hebben we maar beperkt de mogelijkheid om etenswaren gekoeld te bewaren. We nemen in elk geval nooit producten aan waarvan de TGT-datum verstreken is.

Bij twijfel, kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Zie de pagina Hoe zit het nu met de Houdbaarheid voor de richtlijnen op dit gebied.

Oogst van uw moestuin doneren aan de voedselbank?

Heeft u een moestuin en wilt u een deel van de oogst aan ons doneren? Daar zijn we erg blij mee. Dergelijke producten mogen we wel uitgeven. Groenten kunnen wij echter niet opslaan of bewaren, dus er moet heel weinig tijd zitten tussen de oogst en de uitgifte op vrijdag. Belt u daarom voor overleg altijd eerst met onze voedselcoördinator, 06-10 44 12 05.

Laten ophalen van voedsel?

Grote partijen voedsel kunnen ook door ons worden opgehaald, maar alleen op afspraak. Belt u daarvoor met onze voedselcoördinator, 06-10 44 12 04 of mail naar voedseldoneren@voedselbankhouten.nl.  Heeft u meer dan wij zelf kunnen uitgeven, dan maken we een afspraak met ons Regionaal Distributiecentrum in Arnhem. Zij halen het dan op.

Translate »