Informatie voor Cliënten

Het ophalen van uw pakket

Alle cliënten kunnen elke week op vrijdagmiddag zelf hun pakket ophalen tussen 13.00 en 15.00 uur bij ons pand aan de Poort 81 in Houten, even voorbij de Texaco, naast de Grund.

Na sluitingstijd kunt u geen pakket meer ophalen. Het is dus belangrijk dat u binnen de openingstijden komt. 

 

Op uw beurt wachten

Bij binnenkomst trekt u een nummertje en wacht in de ontvangstruimte op uw beurt. Onze gastvrouwen voorzien u van iets te drinken en leggen u eventueel nog dingen uit.

Wanneer u niet goed de Nederlandse taal spreekt en verstaat, kunt u het beste iemand meenemen die de taal wel spreekt, dan kunnen we elkaar op het uitgiftepunt goed begrijpen. Met uw hulpverlener kunt u dit overleggen.

We verwachten dat alle cliënten rekening houden met de privacy van andere klanten en van de medewerkers. 

 

Het meenemen van uw pakket

De Voedselbank Houten is géén supermarkt, u kunt de artikelen dus niet zelf kiezen. De Voedselbank geeft door wat we die dag binnenkrijgen en/of kiest uit eigen voorraad. Voor elke cliënt staat een pakket klaar, de grootte is aangepast aan de gezinssamenstelling. Het is dus niet nodig om extra vroeg te komen, er is genoeg voor iedereen.

Om de levensmiddelen mee te nemen, moet u uw eigen tassen meenemen. Omdat er wekelijks ook diepvriesproducten worden meegegeven, krijgt u van de Voedselbank een speciale koeltas in bruikleen. Deze moet u elke week weer meebrengen.

Brood is er meestal voldoende, u kunt aangeven of u een extra brood wilt hebben.

 

Kunt u niet komen?

Bent u ziek of is er iets anders waardoor u echt niet zelf het pakket kunt ophalen, dan kunt u een ander machtigen om dat te doen. Bij de intake of de uitgifte zijn daarvoor formulieren verkrijgbaar. Wie een pakket namens u ophaalt, moet zich wel legitimeren en het door u ondertekend machtigings-formulier meebrengen.  Download het machtigingsformulier. 

Lukt dit niet, bel of mail u dan zo gauw mogelijk de voedselbank. Het beste is dan al vóór vrijdag te bellen naar 06-10 44 12 05. Alleen op vrijdagmorgen tussen 10 uur en 12.30 uur kunt u bellen met het kantoor van de uitgifte: 030-737 06 26. Ook als u telefonisch een gemachtigde doorgeeft, moet diegene zich kunnen legitimeren bij de uitgifte. U kunt ook mailen naar logistiek@voedselbankhouten.nl

De Voedselbank Houten bezorgt geen voedselpakketten bij u thuis. Is dat een probleem, dan kijken we gezamenlijk hoe we dat kunnen oplossen. Maar het ophalen blijft uw eigen verantwoordelijkheid.