Kleding, speelgoed ed. doneren

Spullen doneren?

De Voedselbank Houten zamelt zelf geen (tweedehands) meubels, kleding, speelgoed etc. voor haar cliënten in. Om de spullen toch terecht te laten komen bij onze doelgroep, werken we samen met andere lokale organisaties. Als u spullen wilt doneren, dan kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met deze organisaties:

 

Kledingbank

De Voedselbank Houten werkt samen met de Kledingbank Kromme Rijnstreek Houten, gevestigd boven de Eco-kringloopwinkel aan de Peppelkade 9A. Onze cliënten krijgen van ons allemaal een verwijsbrief voor deze kledingbank. U kunt uw kleding inleveren bij de Eco kringloopwinkel. De kledingbank put uit deze voorraad.

 

stichting babyspullenInzamelpunt Stichting Babyspullen

Aan de Jonkvrouwenborch 6 is in Houten een inzamelpunt van Stichting Babyspullen. De inzamelbak  staat 24/7 buiten.
Stichting Babyspullen zamelt in voor de startpakketten: alle babykleding t/m maat 92, beddengoed (slaapzakken, dekens, hoeslakens etc.), speelgoed, verzorgingsproducten, luiers, lotiondoekjes, badcapes, aankleedkussenhoezen, kleerhangers en kruiken. De babyspullen mogen nieuw of gebruikt zijn.
Stichting Babyspullen helpt (aanstaande) ouders in Nederland die rond de armoedegrens leven. Zij ontvangen een babystartpakket. Een babystartpakket wordt aangevraagd via een hulpverlenende instantie, o.a. de Voedselbank, verloskundigen, kraamverzorgers, Bureau Jeugdzorg maar ook de gemeente. Verdeeld over twee pakketten bevat het babystartpakket alles wat er nodig is voor de zorg voor een kind van 0 t/m ongeveer 1,5 jaar.

 

Speelgoedbank of speelotheek

In Nieuwegein is een speelgoedbank, waar onze cliënten gebruik van mogen maken: www.speelgoedbank-nieuwegein.nl , Vredebestlaan 23 – 3431CG Nieuwegein. Telefoon: 0621855202. Heeft u speelgoed over, dan kunt u  met hen contact opnemen. Er zijn hier en daar wel initiatieven om ook in Houten een speelgoedbank te beginnen, maar dat duurt waarschijnlijk nog even.

U kunt ook uw speelgoed, mits in goede staat, doneren aan de Speel-o-theek “De drie beertjes”, neem dan met hen contact op via www.speelotheekhouten.nl/  om te overleggen of dat mogelijk is.

 

Het Houtens Hulp Pietje

De stichting Het Houtens Hulp Pietje zorgt elk jaar met sinterklaas voor een goed gevulde zak met cadeautjes en lekkers zodat gezinnen van de voedselbank toch een volwaardig sinterklaasfeest kunnen vieren. De zakken bevatten alleen nieuwe cadeautjes en kinderen mogen zelfs een verlanglijstje inleveren. Heeft u nieuwe spullen die in de zakken zouden kunnen, neem dan contact op met deze stichting.

 

Wereldhuis 

Ontmoetingsplek het Wereldhuis helpt veel mensen die weinig tot niets hebben, o.a. vluchtelingen. Als u hier uw bruikbare 2e hands meubels en speelgoed brengt, dan komt het goed terecht. www.houtenontmoet.nl, email: houtenontmoet@gmail.com.

 

Kinderen van de Voedselbank

Hoewel sommige voedselbanken het wel doen, werken wij in Houten niet samen met de stichting Kinderen van de Voedselbank. Wij geven er de voorkeur aan samen te werken met lokale initiatieven en Kinderen van de Voedselbank is een landelijke stichting.

 

Kringloopwinkels

U kunt uw spullen ook naar een van de kringloopwinkels brengen. Hoewel niet gratis, komen de spullen over het algemeen toch terecht bij mensen die minder te besteden hebben.