Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Non-food artikelen doneren

Voor donaties van spullen werken wij samen met andere Houtense organisaties. We hebben nl. geen ruimte om veel non-food artikelen op te slaan.

De Voedselbank Houten zamelt zelf geen (tweedehands) meubels, kleding, speelgoed, kerstspulletjes etc. voor haar klanten in. We hebben geen ruimte om dit op te slaan. Om de spullen toch terecht te laten komen bij onze doelgroep, werken we samen met andere lokale organisaties. Als u spullen wilt doneren, dan kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met deze organisaties:

 

Kledingbank

De Voedselbank Houten werkt samen met de Kledingbank Kromme Rijnstreek Houten, gevestigd boven de Eco-kringloopwinkel aan de Peppelkade 9A. Onze klanten kunnen met het voedselbankpasje ook terecht bij deze kledingbank. U kunt uw kleding inleveren bij de Eco kringloopwinkel. De kledingbank put uit deze voorraad.

 

Speelgoedbank of speelotheek

In Nieuwegein is een speelgoedbank, waar onze cliënten gebruik van mogen maken: www.speelgoedbank-nieuwegein.nl , Vredebestlaan 23 – 3431CG Nieuwegein. Telefoon: 0621855202. Heeft u speelgoed over, dan kunt u  met hen contact opnemen. Er zijn hier en daar wel initiatieven om ook in Houten een speelgoedbank te beginnen, maar dat duurt waarschijnlijk nog even.

U kunt ook uw speelgoed, mits in goede staat, doneren aan de Speel-o-theek “De drie beertjes”, neem dan met hen contact op via www.speelotheekhouten.nl/  om te overleggen of dat mogelijk is.

 

Wereldhuis 

Ontmoetingsplek het Wereldhuis helpt veel mensen die weinig tot niets hebben, o.a. vluchtelingen. Als u hier uw bruikbare 2e hands meubels en speelgoed brengt, dan komt het goed terecht. www.houtenontmoet.nl, email: houtenontmoet@gmail.com.

 

Kinderen van de Voedselbank

Hoewel een enkele voedselbanken het wel doet, werken wij in Houten niet samen met de stichting Kinderen van de Voedselbank. Deze landelijke stichting lift mee op de naamsbekendheid van de voedselbanken, maar is géén onderdeel van Voedselbanken Nederland of plaatselijke voedselbanken. De werkwijze van deze stichting wijkt bovendien op essentiële punten af van de kernwaarden van de voedselbanken. Lees meer.

Wij geven er de voorkeur aan samen te werken met lokale initiatieven.

 

Kringloopwinkels

U kunt uw spullen ook naar een van de kringloopwinkels brengen. Hoewel niet gratis, komen de spullen over het algemeen toch terecht bij mensen die minder te besteden hebben.

Translate »