Over ons

Stichting Voedselbank Houten

De Stichting Voedselbank Houten is in 2009 opgericht als particulier initiatief, en is de voortzetting van de Stichting Voedseldepot 2. Houten. 

 

Onze doelstellingen:

  • Verstrekken van voedselpakketten aan inwoners van de gemeente Houten die door omstandigheden tijdelijk weinig of geen geld hebben voor basisbehoeften.
  • Tegengaan van voedselverspilling.

We doen dit uitsluitend met gedoneerd voedsel en uitsluitend met vrijwilligers, ook landelijk.

Om te bepalen wie in aanmerking komt voor voedselondersteuning vindt er een financiële toetsing plaats met als uitgangspunt de landelijk vastgestelde normen. Momenteel ontvangen c.a. 50 huishoudens wekelijks een voedselpakket van ons.

 

Steeds professioneler

Sinds de oprichting is de organisatie steeds meer gegroeid en geprofessionaliseerd. Zowel het aantal cliënten als de hoeveelheid gedoneerd voedsel is fors toegenomen. 

In 2014 is de Voedselbank verhuisd naar de huidige locatie. Sinds 2014 hebben we het tevens certificaat Voedselveilig. We voldoen daarmee aan de eisen welke de Voedsel- en Warenautoriteit stelt met betrekking tot de hygiëne en temperatuurbeheersing van de producten in de gehele voedingsmiddelenbranche. Sinds medio 2020 hebben we, net als alle bij Voedselanken Nederland aangesloten voedselbanken, een integriteitscode

 

de vrijwilligers