Search
Close this search box.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Na uw aanmelding

Uw aanmelding wordt verwerkt door de vrijwilligers van het intaketeam. U krijgt daarna sowieso 4 weken een (wekelijks) voedselpakket.

Na 4 weken stopt het pakket automatisch tenzij het verlengd wordt.

Om te kijken of de voedselhulp verlengd zal worden, zullen de vrijwilligers van het intaketeam een gesprek met u plannen.

 

Het gesprek:

U wordt uitgenodigd voor een gesprek met  een (of twee) van onze vrijwilligers. We vragen u dan om financiële papieren te e-mailen of te laten zien.

De gesprekken houden we telefonisch of in het Huis van Houten aan het Onderdoor 160 (boven de bibliotheek).

Tijdens het gesprek kijken we of u (nog) recht heeft op voedselhulp. We gebruiken daarbij de richtlijnen die bij alle Nederlandse voedselbanken gelden. U kunt deze vinden op onze website.

Maar we kijken vooral naar uw persoonlijke omstandigheden.

Als het nodig is, wijzen we u de weg naar hulp. Naast de voedselbank, zijn er andere organisaties in Houten die u kunnen helpen.

Ook daarna houden we contact met u. We plannen elke drie maanden een gesprek.

 

Vluchtelingenwerk

Als u als statushouder in Houten bent komen wonen, bent u bij ons aangemeld door iemand van Vluchtelingenwerk van ‘van Houten&co’.

Als zij u begeleiden is het meestal niet nodig om een gesprek te plannen met onze vrijwilligers.

De mensen van van Houten&co geven het aan ons door als u ons niet meer nodig heeft.

 

Hoe lang krijg ik voedselhulp?

Wij helpen u zolang u het nodig heeft. De voedselhulp is een overbrugging voor de periode dat u nodig heeft om uw financiële problemen aan te pakken. We gaan er wel van uit dat u oplossingen gaat zoeken voor uw problemen. Als het nodig is, helpen we u ook op weg naar andere hulpverlening.

De vrijwilligers van het intaketeam zullen elke paar maanden (vaker als nodig) een gesprek met u plannen om te kijken hoe het gaat en of de hulp nog nodig is.

Uw privacy is gegarandeerd.

Translate »