Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Na uw aanmelding

Uw aanmelding wordt verwerkt door de vrijwilligers van het intaketeam. U kunt binnen een week voor het eerst naar onze voedselbankwinkel. U mag sowieso 4 weken komen (1x per week).

Na de eerste periode stopt de voedselhulp tenzij u het nog langer nodig heeft. Om te kijken of u in aanmerking komt voor verlenging, zullen de vrijwilligers van het intaketeam een gesprek met u plannen.

 

Het gesprek:

U wordt uitgenodigd voor een gesprek met  een (of twee) van onze vrijwilligers. We vragen u dan om financiële papieren te e-mailen of te laten zien.

De gesprekken houden we telefonisch of in het Huis van Houten aan het Onderdoor 160 (boven de bibliotheek). Neem gerust iemand mee als u dat prettig vindt.

Tijdens het gesprek kijken we of u in aanmerking komt voor verlenging van de voedselhulp. We gebruiken daarbij de richtlijnen die bij alle Nederlandse voedselbanken gelden. Maar we kijken vooral naar uw persoonlijke omstandigheden. Mocht u een paar tientjes boven de norm zitten, blijven we u helpen. Heeft u bijzondere omstandigheden, dan houden we daar rekening mee.

Als het nodig is, wijzen we u de weg naar hulp. Naast de voedselbank, zijn er andere organisaties in Houten die u kunnen helpen.

Ook daarna houden we contact met u. We plannen elke drie maanden een gesprek.

 

Vluchtelingenwerk

Als u als statushouder in Houten bent komen wonen, bent u bij ons aangemeld door iemand van Vluchtelingenwerk Nederland.

Als zij u begeleiden is het meestal niet nodig om een gesprek te plannen met onze vrijwilligers. U kunt 3 maanden bij ons winkelen. Als u ons daarna nog langer nodig denkt te hebben, plannen we een gesprek in om naar uw financiën te kijken.

 

Hoe lang krijg ik voedselhulp?

Wij helpen u zolang u het nodig heeft. De voedselhulp is een overbrugging voor de periode dat u nodig heeft om uw financiële problemen aan te pakken. We gaan er wel van uit dat u oplossingen gaat zoeken voor uw problemen. Het is immers voor niemand fijn om lang bij de voedselbank te moeten ‘lopen’. Als  we kunnen, helpen we u ook op weg naar andere hulpverlening.

De vrijwilligers van het intaketeam zullen elke paar maanden (vaker als nodig) een gesprek met u plannen om te kijken hoe het gaat en of de hulp nog nodig is.

Uw privacy is gegarandeerd.

Translate »