Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Na uw aanmelding

Uw aanmelding komt binnen bij de vrijwilligers van het Intaketeam. Zij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. In de meeste gevallen kunt u dezelfde week al uw eerste pakket ophalen.

Om te beginnen ontvangt u 4 weken een voedselpakket. Gedurende die weken wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.  Gesprekken met het intaketeam vinden telefonisch plaats of op het gemeentehuis, bij het zogenaamd Sociaal Loket.

Het intakegesprek:

De vrijwilligers van de intake bepalen tijdens dat gesprek of u in aanmerking komt voor voedselpakketten. De vrijwilligers van de intake kijken naar uw financiële situatie. Maar we kijken ook naar uw omstandigheden. Wij leveren maatwerk. U zult gevraagd worden financiële documenten van de afgelopen 3 maanden op te sturen of mee te nemen.

Hoe lang krijg ik voedselhulp?

U krijgt hulp van ons zolang dat nodig is. De eerste periode van 4 weken krijgt u sowieso een pakket, tenzij u al eerder klant bij ons bent geweest. Na deze 4 weken hangt het af van uw financiële situatie.

Wij helpen u zolang u het nodig heeft. De voedselhulp is een overbrugging voor de periode dat u nodig heeft om uw financiële problemen aan te pakken. We gaan er wel van uit dat u oplossingen gaat zoeken voor uw problemen. Als het nodig is, helpen we u ook op weg naar andere hulpverlening.

De vrijwilligers van het intaketeam zullen elke paar maanden (vaker als nodig) een gesprek met u plannen om te kijken hoe het gaat en of de hulp nog nodig is.

Uw privacy is gegarandeerd.