Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

De voedselhulp

Wat houdt het in?

Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Houten die te weinig geld hebben om genoeg eten te kopen. Wij ondersteunen hen met (wekelijkse) voedselpakketten zolang dat nodig is.

Gratis winkelen

Bij de Voedselbank Houten kunnen de mensen zelf hun pakket kiezen. We hebben de producten klaargezet in onze ‘winkel’ en de klanten nemen mee wat ze nodig hebben.  Klanten kunnen hun pakket op dinsdag- of vrijdagmiddag tussen 12:00 en 15:00 ophalen. Als iemand niet kan komen, zoeken we samen een oplossing.

 

In onze winkel ligt niet elke week hetzelfde. Maar er is altijd verse groente, vlees, fruit, brood, zuivel, pasta, en broodbeleg. Hoeveel mensen mogen meenemen hangt af van het huishouden. Onze vrijwilligers helpen hierbij. Ook voor mensen die halal eten of vegetariër zijn, hebben we producten.

Over het Voedsel

Waar komt het vandaan?

Het voedsel dat we in de schappen leggen, hebben wij ook weer gekregen. Het komt van van bedrijven, supermarkten, kerken en particulieren (inzamelingen). Het meeste komt uit Houten en omgeving. De rest krijgen we via het distributiecentrum in Arnhem. We werken ook samen met andere voedselbanken uit de regio. Om ons assortiment op peil te houden, kopen we voedsel bij. Meestal gaat dat om groente, kip of zuivel.

Regelmatig gaat het om voedsel dat anders weggegooid zou worden. Dus als klant van de voedselbank helpt u ook voedselverspilling tegen te gaan.

Houdbaarheid

Soms hebben we producten die ‘over de datum’ zijn. Deze zijn nog veilig te eten! Het gaat dan om de THT-datum (Tenminste Houdbaar Tot). Na deze datum wordt de kwaliteit heel langzaam minder. Maar het blijft veilig om te eten.  Meer over de houdbaarheid. 

Versproducten over de datum (TGT = Te Gebruiken Tot) bieden wij niet aan. Daar kunt u wel ziek van worden.

 

Diepgevroren producten

Om het langer te bewaren, vriezen we versproducten soms in. Het gaat om: vlees, brood, groente of zuivelproducten. Deze producten mogen wij nog 2 maanden aanbieden.
De producten zijn te herkennen aan een speciale sticker (zie boven).

De ingevroren producten kunt thuis weer in de vriezer worden gedaan.

 

 

 

 

Op deze pagina

Translate »