Aanmelden

Voor wie?

De Voedselbank Houten geeft voedselhulp aan inwoners van de gemeente Houten* die (tijdelijk) financieel echt niet rond kunnen komen. Wij (ver)oordelen niet, de oorzaak van de problemen, de nationaliteit, geloof of cultuur maakt ons niet uit. 

De pakketten zijn bedoeld als NOODHULP ter overbrugging van de periode die nodig is om de financiën weer op orde te krijgen. Ze zijn nadrukkelijk NIET bedoeld als extraatje voor mensen die het niet breed hebben. 

De financiële situatie van een huishouden is bepalend of men in aanmerking komt voor een wekelijks voedselpakket. Het is een misverstand dat mensen in de bijstand of schuldsanering er vanzelf recht op hebben. Het gaat erom hoeveel geld je maandelijks te besteden hebt als alle vaste lasten betaald zijn (het zg leefgeld). 

* Onder de gemeente Houten valt naast Houten: Schalkwijk, ‘t Goy en Tull en ‘t Waal. Woont u in een andere gemeente, neem dan contact op met de voedselbank in uw eigen gemeente. Het adres van die voedselbank kunt u vinden op de website van Voedselbanken Nederland

 

Altijd eerst aanmelden

Om in aanmerking te komen voor voedselhulp, moet u zich eerst aanmelden. Een aanmelding kan direct of via een hulpverlener.

Als u zich direct aanmeldt, vult u dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina zo volledig mogelijk in.

Wilt u eerst weten of u in aanmerking zou kunnen komen? U kunt hier checken of u in aanmerking komt. 

Voor vragen over en het aanvragen van voedselhulp: aanvraag@voedselbankhouten.nl

Jannie Wenneker op donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur op 06 12940755
Angela Poelen op dinsdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur op 06 36486087

 

Na uw aanmelding

Uw aanmelding komt binnen bij de vrijwilligers van het Intaketeam. Het intaketeam is het aanspreekpunt voor klanten en hulpverleners als het gaat over het aanvragen van voedselhulp. Ze zullen contact met u zoeken om een afspraak te maken voor een intake gesprek. 

De vrijwilligers van de intake  bepalen, tijdens het intakegesprek, op basis van de aangeleverde financiële gegevens of u in aanmerking komt voor voedselpakketten. Zij weten bovendien de weg zodat ze u ook op weg kunnen helpen naar andere hulpverlening. 

De vrijwilligers zullen daarna elke paar maanden (vaker als nodig) een gesprek met u plannen om te kijken of de hulp nog nodig is.

Gesprekken met het intaketeam vinden plaats op het gemeentehuis, bij het zogenaamd Sociaal Loket. Uw privacy is gegarandeerd.

 

Aanmeldformulier

Uw naam (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Volledige naam, geslacht(M/V) en geboortedatum (dd-mm-jjjj) van alle gezinsleden (gescheiden door komma's):

Eventuele aanvullende informatie


Het invullen van de rest van het formulier is niet verplicht maar helpt wel bij een snellere verwerking van uw aanvraag. Vul zo veel mogelijk informatie vast in, laat open wat u niet weet.

In te vullen bedragen zijn per maand en in hele euro's.

inkomsten

Uw Inkomen (loon, uitkering, pensioen ed): €

Inkomen uit WerkBijstandsuitkeringZiektewetWWAOWWIA/WAOanders

Uw Toeslagen

Huurtoeslag: €

Zorgtoeslag: €

Kindgebonden budget: €

Voorlopige teruggave van belastingen: €

Vaste lasten

Huur of hypotheek: €

Energie: €

Water: €

Tv, internet en telefoon (maximaal €57 plus €4 per gezinslid boven de 12 jaar): €

Afbetaling schulden: €

Premie zorgverzekering: €

extra eigen bijdrage zorgkosten en andere zorgkosten: €

Overige verzekeringen (niet de autoverzekering): €

Gemeentelijke heffingen/belastingen (als betaald): €

Heeft u nog aanvullende opmerkingen?

Ik geef toestemming (vink aan) de hier ingevulde gegevens te gebruiken voor het in behandeling nemen van de aanmelding. Zonder deze toestemming kunnen we uw aanmelding helaas niet in behandeling nemen. Zie verder ons privacy statement op de website.