Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Appels en Peren van Lister, geplukt door Anticimex

24 september 2021.

Gister konden we een flinke hoeveelheid appels en peren ophalen bij Lister de Boerderij. Deze waren geplukt door de medewerkers van Anticimex. In feite een dubbele sponsoring dus!

Een tijdje geleden werden we gebeld door Lister de Boerderij, een woonvoorziening voor mensen met een psychiatrische of verslavingsachtergrond aan de Nieuwe Utrechtseweg. De appels en peren in hun boomgaard waren voor ons, als we ze zelf zouden plukken. Toevallig waren we net gebeld door Anticimex, een Houtens bedrijf dat zich bezig houdt met plaagdiermanagement. Zij waren op zoek naar een goede-doelen-project om met het team te doen. We hebben  vraag en aanbod samengebracht, en dat resulteerde in een teamuitje van Anticimex op locatie bij Lister de Boerderij, waarbij medewerkers van Anticmex de appels en peren voor de voedselbank hebben geplukt.

 

Elianne Jacobs, locatiehoofd van Lister de Boerderij, is erg blij dat deze oplossing is gevonden. Het gaat om een win-win-win situatie, aldus Elianne. Want anders was het fruit blijven hangen en verloren gegaan. Dat is zonde en trekt veel insecten aan.

Directeur Dick Bisschop van Anticmex vond het een mooie invulling van hun jaarlijkse teamuitje. Dick vindt het belangrijk dat ze elk jaar met het team iets voor een goed doel doen. Vorig jaar was dat een project bij de kinderboerderij en dit jaar was voor de voedselbank gekozen. De medewerkers hebben hard gewerkt en een leuke hoeveelheid appels en peren weten te plukken.

En wij, de voedselbank, is dubbel blij met deze mooie donatie, het is al leuk dat Lister aan ons dacht voor de appels en peren, maar ook leuk dat de medewerkers van Anticimex ze voor ons geplukt hebben.

In totaal hebben we zo’n 12 kratten fruit gekregen. Komende weken zullen de appels en peren (stoof- en hand-) bij ons in de schappen liggen zodat onze klanten ervan kunnen genieten.

Bedankt Lister de Boerderij en medewerkers van Anticimex!

Uitgelichte foto v.l.n.r.: Dick Bisschop, Philippine Bronkhorst (voedselbank), medewerker Anticimex, Ineke en Elianne (Lister).

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws