Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Cijfers en feiten 2021

Hoewel corona ook in 2021 nog een behoorlijke stempel drukte op ons werk, was het toch een tamelijk ‘gewoon’ jaar. We hebben in 2021 in totaal 2393 pakketten uitgedeeld, aan 245 personen, qua aantallen een vrij normaal jaar. Gelukkig bleef de gevreesde toeloop van klanten door corona uit.

Financieel hebben we het jaar afgesloten met een klein negatief resultaat. Maar na het enorme positieve resultaat van vorig jaar, is dat geen enkel probleem. Het blijft bijzonder dat zoveel organisaties en particulieren zo trouw en spontaan geld blijven doneren. De Voedselbank Houten is dan ook financieel gezond.

Wel hadden we te maken met een dalende trend in de aanvoer van voedsel. Maar daar tegenover stond de trend dat we vaker geld ontvingen dat expliciet bedoeld is voor het kopen van voedsel. Dit maakte het mogelijk dat we toch elke week een ruim assortiment in onze schappen hadden.

Het volledige jaarverslag is hier te downloaden.

Hieronder een samenvatting van de belangrijkste feiten en cijfers van het afgelopen jaar.

 

 

 

 

Ons jaarverslag bevat i.t.t. andere jaren geen uitgebreide beschrijving van wat we precies doen, hoe we dat doen en wat ons beleid is. Dit hebben we verplaatst naar een beleidsplan.

 

 

 

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws