De winkel is officieel geopend geopend

Vanmiddag hebben we tijdens onze sponsorborrel onze ‘winkel’ officieel geopend. Aan Sander van Scherpenzeel de eer om het lint door te knippen. Sander is een ex-klant die ons een bijzonder warm hart toedraagt. Vandaar dat we hem gevraagd hebben deze symbolische taak op zich te nemen.

Sponsors en bezoekers van enkele andere voedselbanken konden vervolgens kijken hoe wij het winkelmodel vorm hebben gegeven. De producten staan nu in de schappen zoals in een supermarkt en de mensen kunnen voortaan zelf kiezen welke producten ze meenemen, aangepast aan de grootte van het huishouden.

Steeds meer voedselbanken gaan over op dit zgn. supermarktmodel. Het is voor de klanten een stuk fijner, en past ook beter in de huidige tijd. We zijn trots op onze vrijwilligers en voedselcoördinator Ab Hubers die dit met elkaar vorm gegeven hebben. 

Vanaf nu noemen we de mensen die bij ons voedselhulp ontvangen ‘klanten’ i.p.v. cliënten. Dit vinden we beter passen bij een winkel, en sluit ook aan bij de landelijke benaming. 

Geplaatst in Homepage, Nieuws.