Er is veel gedoneerd door klanten van Hoogvliet

Op 1 en 2 november hebben we een inzameling gehouden bij Hoogvliet in Castellum. De opbrengst was in totaal 66 kratten, een heel mooi resultaat. Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen!

Zoals bij alle inzamelingen, vragen we het winkelend publiek op zo’n dag iets extra’s te kopen en aan de voedselbank te doneren. Hoogvliet had de producten van ons boodschappenlijstje handig midden in de winkel klaargezet. Sommige klanten namen het boodschappenlijstje zeer letterlijk en doneerden elk product dat erop stond!

Hoewel niet iedereen wil meedoen aan zo’n actie, waren de reacties over het algemeen zeer positief. Men vindt het goed dat we dit doen, en vinden de voedselbank een heel goed doel. 

Waarom zamelen we in? Wij kopen geen voedsel maar zijn afhankelijk van wat wij gedoneerd krijgen. Sinds we zijn overgestapt op het zg. winkelmodel waarbij onze klanten zelf hun pakket mogen samenstellen, merken we pas naar welke producten het meeste vraag is. Omdat we van deze producten onvoldoende aangevoerd krijgen, vullen we ons ‘assortiment’ aan via inzamelingen. We streven er n.l. naar dat onze klanten volwaardige  maaltijden kunnen maken met de producten in onze schappen. We zijn elke keer weer verrast hoeveel mensen hier dan gehoor aan geven!

René van den Brandt, bedankt voor de foto’s!

 

 

 

 

Geplaatst in Homepage, Nieuws.