Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Houten heeft sinds kort ook een een voedselbankje

Gezien op tv! Een voedselbankje bij een woonhuis waarin mensen producten kunnen doneren voor mensen die het nodig hebben. Janneke aan de Akkerwindehof 19 (langs het fietspad de Lobbendijk) vond dat zo’n mooi idee, dat ze er zelf ook eentje is begonnen. Janneke: “Het is net zoiets als een minibieb voor de deur, maar dan voor voedsel”.

Janneke heeft het idee gezien op tv, in een item Schoonrewoerd. Daar hebben ze inmiddels in veel straten een voedselbankje. Het principe is dat mensen in het voedselbankje producten kunnen doneren maar ook iets kunnen meenemen. Wat er aan het einde van de week nog in de kist zit, wordt naar de voedselbank gebracht.  Het voedselbankje van Janneke loopt al behoorlijk goed. Vanmorgen heeft zij een eerste ‘oogst’ bij de voedselbank afgeleverd.

Janneke hoopt dat mensen haar voedselbankje (Akkerwindehof 19) gaan gebruiken om zo mensen die het nodig hebben te ondersteunen. En wie weet, gaan meer mensen een voedselbankje starten. Wij vinden het een erg leuk initiatief. Bij ons kun je alleen op dinsdag- en vrijdagmorgen producten brengen en op deze manier hebben mensen meer mogelijkheden om te doneren. Wij zijn blij met elke aanvulling nu het aantal klanten toeneemt terwijl de aanvoer van producten daalt.

Oproep: Janneke zou graag ook zo’n houten voedselbankje willen i.p.v. de kunststof box die ze nu heeft staan. Ze is op zoek naar iemand die dat zou kunnen maken, bijvoorbeeld van steigerhout. Dus ben je handig, en zou je zoiets kunnen maken? Meld je aan!

Janneke’s voedselbankje aan de Akkerwindehof 19.

 

 

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws