Houtens spektakel in teken van de voedselbank

In het verhaal van het Houtens Spektakel speelde dit jaar de voedselbank een rol. Een bij ons opgenomen filmpje was onderdeel van de voorstelling, en er is een voedselinzameling gehouden onder het publiek. 

Het verhaal is zelf geschreven door docenten en leerlingen van het Houtens. De hoofdpersoon, de tiener Mia, komt met haar gezin bij de voedselbank. Als haar vrienden daar achter komen, reageren ze heel negatief en willen niet meer met haar omgaan. Als Mia dan gaat vloggen over haar bezoek aan de voedselbank, draaien ze bij. Ze houden uiteindelijk een inzameling van voedsel bij hun buurtbarbecue. 

De voorstelling bracht bij de leerlingen en het publiek wel wat teweeg, volgens docent Bao-Nhi Vu. Vooral bij de voorstelling voor groep 7 leerlingen. Het is mooi dat via deze weg weer een grote groep jongeren zich bewust is geworden dat de voedselbank niets is om je voor te schamen en dat het iedereen kan overkomen. 

Alle bezoekers van de voorstellingen is gevraagd een houdbaar product mee te nemen voor de voedselbank. In totaal konden we zo’n 12 kratten in ontvangst nemen. 

Het was een leuke voorstelling, en bedankt voor het ingezamelde voedsel!

 

Geplaatst in Homepage, Nieuws.