Kerstactie Het Houtens in het teken van de Voedselbank

21 december 2018. 

In het kader van de kerstgedachte, hebben leerlingen van Het Houtens producten ingezameld en een “secret santa”- kerstkaartenverkoop gehouden voor de Voedselbank. Vanmorgen konden we de opbrengst van beide acties in ontvangst nemen. 

In alle klassen van het Houtens is leerlingen gevraagd om voedingsmiddelen te doneren aan de voedselbank. Hier is ruim gehoor aan gegeven! In sommige gevallen werden de leerlingen extra door hun ouders aangespoord om mee te doen. In eerste instantie leek de opbrengst leek te vallen, maar er kwamen op het laatste moment uit allerlei hoeken en gaten nog meer dozen tevoorschijn. Annemieke Bonnema, organisator van de inzameling, kon tevreden zijn over de opbrengst.

De “secret-santa” is dit jaar voor het eerst gehouden maar er zijn al plannen om het volgend jaar weer te doen. Leerlingen konden voor €1 euro binnen school een kerstkaart laten bezorgen door Santa (docent Bas Vrielink) en een Elf (docent Lesley van Galen). Het idee was om de kerstgedachte door te geven door anoniem iemand een kerstkaart te sturen die een extra hart onder de riem kon gebruiken. Hier is dus 200x gehoor aan gegeven, want we konden een opbrengst van €200 in ontvangst nemen! 

De docenten van het Houtens vinden het belangrijk dat leerlingen rond deze tijd ook even aan anderen denken. Dit doen ze door de kerstgedachten te koppelen aan een goed doel, waarbij ze gekozen hebben voor de voedselbank. Ze zien het als een win-win situatie. De kerstkaartjes en producten vinden een goede bestemming, en de gevers vonden het leuk om te doen en hebben er een goed gevoel aan over gehouden. Wat de betrokken docenten betreft, wordt dit een jaarlijks terugkerend evenement. Dat vinden wij uiteraard een goed en welkom idee!

Namens de cliënten en vrijwilligers HARTELIJK DANK aan alle leerlingen en docenten van Het Houtens die aan deze acties hebben meegedaan!

Geplaatst in Homepage, Nieuws.