Klanten kunnen weer bij ons winkelen

26 juni 2020.

Sinds deze week is onze voedselbank-winkel weer open. Om de drukte te spreiden, zijn we vanaf nu op dinsdag èn vrijdagmiddag open tussen 12:00 en 15:30. Door de klanten te verdelen (2 x 30 huishoudens) hopen we te voorkomen dat het te druk wordt. Bij mensen met een kwetsbare gezondheid of mensen die klachten hebben die op corona wijzen, bezorgen we nog wel. 

Domien wordt ingewerkt door Ab. Ab deed dit werk altijd al op de vrijdag, en blijft ook op de vrijdag een vertrouwd gezicht.

We willen uiteraard wel dat het winkelen zo veilig mogelijk gebeurt. We willen voorkomen dat klanten of vrijwilligers elkaar besmetten. Alle klanten hebben daarom een specifieke tijd en dag waarop ze bij ons kunnen winkelen. Daarmee vermijden we opstoppingen. We schenken geen koffie en thee en klanten kunnen niet gezellig in de wachtruimte zitten of de WC gebruiken. Sommigen vinden dat echt jammer, voor hen was de voedselbank ook een uitje. Per huishouden mag er maar één persoon naar binnen. Voor mensen die dat willen zijn er mondkapjes en handschoenen beschikbaar. En natuurlijk houden we ons aan de 1,5 meter en letten we op de (hand)hygiëne. Ook wij hebben de vloer vol geplakt met stickers om de 1,5 meter aan te geven. 

Er zullen voor de klanten ook een paar nieuwe gezichten zijn, met name op de dinsdag. Nu we een 2e dag open zijn, gaan we meer vrijwilligers inzetten om het werk te verdelen. Vanaf deze week zit intaker Domien bijvoorbeeld ‘achter de laptop’ om in het systeem bij te houden wie er geweest is. 

Mensen vinden het ook wel weer fijn om zelf te mogen kiezen. Er waren deze week nog wel wat aanloopproblemen. Ondanks de brief en de mail, snapte nog niet iedereen wat de bedoeling was.

Geplaatst in Homepage, Nieuws.