Koningsdagverkoop levert €571,60 op.

Linda, Jannie en Ineke, de voedselbank-verkoop-brigade van vandaag.

27 april 2019.

Net als andere jaren stonden we weer op de vrijmarkt met allerlei leuke artikelen. En ook dit jaar wisten de mensen ons te vinden. We hebben maar liefst €571,60 verdiend voor de voedselbank! Dit mede dankzij het soepele verkoopteam: Jannie, Linda en Ineke. En met dank aan de chauffeurs die de aan- en afvoer van de tientallen kratten voor hun rekening hebben genomen. 

Hoewel Jannie en Linda al vroeg ter plaatse waren om een goed plekje te reserveren, begon het pas storm te lopen tegen een uur of 11 toen het weer opklaarde. Maar toen ging het snel. We hadden met de partytenten een ‘voedselbankwinkeltje’ ingericht. Het was geregeld erg druk binnen!

Waar komen al die spullen vandaan? Het gaat om non-food artikelen uit restpartijen van supermarkten maar ook uit de vele kerstpakketten die we elk jaar weer gedoneerd krijgen. Het zijn dus allemaal gloednieuwe artikelen, meestal nog in de verpakking. 

Waarom geven we dit eigenlijk niet allemaal aan de cliënten? We zijn een voedselbank, en stoppen in principe alleen voedsel in de pakketten. Dat is meestal al een flinke tas (of 2) die mensen mee naar huis nemen. Als we alle spulletjes ook nog moeten gaan uitdelen, los van of de mensen ze kunnen gebruiken, wordt het gewoon teveel. Alle cliënten krijgen 1 kerstpakket, de rest van de kerstpakketten pakken we uit en de producten worden in de maanden erna in de pakketten uitgedeeld. Sommige voedselbanken hebben een soort winkeltje, of hoekje, waar dit soort dingen verkocht worden. Maar hiervoor hebben wij gewoon ruimte. Misschien in een volgend pand…

Geplaatst in Homepage, Nieuws.