Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Leerlingen SVO verwennen vrijwilligers

Donderdag 25 januari waren we weer te gast bij SVO Vakopleiding Food, waar we konden genieten van een 3 gangenmenu in Italiaanse stijl.

Het diner was bedacht en verzorgd door 2e jaars leerlingen van de horecaopleiding Generation Food. In het kader van hun opleiding moeten zij een driegangen maaltijd verzorgen voor een groep mensen die zij niet kennen. Al sinds het begin van deze opleiding (2018) zijn de vrijwilligers van de voedselbank deze groep en worden wij in januari verwend met een diner. De school vindt dit een mooie gelegenheid om de leerlingen, naast de kookopdracht, wat bij te brengen over de voedselbank en ons als vrijwilligers in het zonnetje te zetten omdat ze het zo belangrijk vinden wat wij doen.

Nieuw dit jaar was dat de leerlingen geen budget hadden gekregen om de maaltijd te bereiden. Ze moesten geld inzamelen om de ingrediënten te kopen. Het idee hierachter is dat leerlingen leren met een klein budget te koken èn ervaring opdoen met het werven van fondsen. Eerdere jaren hebben leerlingen geld of voedsel ingezameld voor de voedselbank.

Dinsdag hadden we al een gastles verzorgd om de leerlingen een idee te geven voor wie ze gaan koken en hen te laten merken hoe zeer wij het waarderen. En natuurlijk om hen kennis te laten maken met de voedselbank en wat daarbij komt kijken. Hierbij werd ook aandacht besteed aan voedselveiligheid en voedselverspilling, onderwerpen waar zij in hun werk ook mee te maken gaan krijgen.

Leerlingen en docenten: BEDANKT voor de heerlijke maaltijd en gezellige avond!

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »