Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Medewerkers de Heemlanden en Het Houtens doneren hun kerstpakket

4 december 2020.

Maar liefst 30% van de medewerkers van de College Heemlanden en het Houtens doneerden hun kerstpakket aan de voedselbank. Het gaat om 69 bonnen van de Landwinkel de Lindeboom in ’t Goy, met een totale waarde van €2.400. 

De scholen hadden eigenlijk een een kerstmarkt willen organiseren waar de medewerkers streekproducten kunnen kiezen als kerstpakket. Op zo’n markt staat ook altijd een pot voor het goede doel. Omdat zo’n markt dit jaar door corona niet kan plaatsvinden, heeft de Lindeboom een online versie  opgezet waar mensen een pakket kunnen kiezen. Het leek Yvonne van Doorn van de Lindeboom een goed idee om ook in de online versie de mogelijkheid toe te voegen om het pakket te doneren aan een goed doel. College de Heemlanden en Het Houtens hebben gekozen voor de voedselbank als doel. Dit aanbod werd binnen de scholen aan alle medewerkers gedaan. Het was een aangename verassing dat daar zo ruimhartig gehoor aan is gegeven. Maar liefst 30% van de medewerkers heeft hiervoor gekozen! 

Onze voedselcoördinator Ab Hubers heeft de bonnen woensdag in ontvangst genomen in aanwezigheid van directeur Dick Looyé van de overkoepelende scholenstichting Stichting voor Open Oecumenische School voor Voortgezet Onderwijs in Houten (SOOSVOH). De overhandiging vond plaats bij de Lindeboom waarbij ook RTV Utrecht Radio M aanwezig was. Zij besteedden in het programma “Aan Tafel” ruim aandacht aan deze donatie waarbij Yvonne van Doorn, Dick Looyé en Ab Hubers ruimschoots aan het woord kwamen. Luister het programma terug via https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/radiomutrecht/aan-tafel/20201202-1200/

Alle aanwezigen waren aangenaam verrast door het hoge aantal mensen dat hun pakket gedoneerd heeft. Er is meer gedoneerd dan andere jaren, aldus Yvonne. Dick: “een prachtig resultaat, met dank aan de medewerkers die hiervoor gekozen hebben”. Ab: “Ik ben er stil van, ontroerend, super bedankt”.

We zijn vereerd dat zoveel medewerkers hun kerstpakket aan ons hebben willen doneren. We zullen de bonnen gebruiken om onze klanten komende periode mooie producten van de landwinkel mee te geven. Een deel al voor de kerst, een deel zullen we misschien bewaren om bijvoorbeeld met Pasen ook nog iets bijzonders te kunnen uitdelen. 

Namens onze vrijwilligers en klanten: Super bedankt! 

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recent Nieuws