Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Gemeente doneert mondkapjes voor alle klanten

6 november 2020.

Al onze klanten krijgen een een (wasbaar) mondkapje voor het hele huishouden. Mondkapjes zijn duur maar in deze tijd noodzakelijk. De gemeente Houten heeft voor dit doel € 2.500 aan ons gedoneerd voor wasbare mondkapjes voor alle klanten. Vandaag kregen we dit bedrag op onze rekening gestort. Een hele mooie donatie!

Waarom deze donatie? Op 13 oktober 2020 heeft het kabinet iedereen opgeroepen in voor publiek openstaande gebouwen een mondkapje te dragen, dit geldt ook voor de gangen in de scholen van het voortgezet onderwijs. Dit is een van de maatregelen in de strijdt tegen COVID19. Naar aanleiding tot de oproep tot het dragen van mondkapjes heeft de Voedselbank aan het college om een bijdrage gevraagd zodat ook de mensen die het financieel minder breed hebben kunnen voldoen aan de algemene oproep om een mondkapje te dragen. Het college heeft aangegeven hier positief tegenover te staan.

Het zijn echter niet de eerste mondkapjes die we gedoneerd kregen. Ook de Caritas van de RK-kerk en een groep particulieren hebben wasbare mondkapjes gedoneerd. Hiermee krijgen onze klanten voldoende mondkapjes om in het dagelijkse leven te kunnen gebruiken. 

Overigens ontvingen onze klanten bij elk bezoek aan de voedselbank al geruime tijd een mondkapje voor eenmalig gebruik. 

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recent Nieuws