Mooie score bij inspectie voedselveiligheid

Op 4 oktober kregen we een (onverwachte) inspectie om te kijken of we onze zaakjes op orde hebben op het gebied van voedselveiligheid. 

We kregen de mooie score van 94 punten (van de 100) en de complimenten van de inspecteur. Alles was keurig schoon en mooi gesorteerd. Het was hem duidelijk dat we bewust omgaan met het voedsel. We mogen ons dus een GROENE voedselbank blijven noemen!

Waarom een inspectie? Voedselbanken moeten voldoen aan allerlei regels rondom voedselveiligheid op last van de Voedsel en Waren Autoriteit. Om dit te controleren, krijgen we jaarlijks een inspectie om te kijken of we nog voldoen aan de strenge eisen. We hebben onze zaakjes alweer voor het 6e jaar op rij op orde! 

Het enige minpuntje was dat we niet goed hadden opgeschreven wat we doen als we een afwijking in de temperatuur constateren als producten binnenkomen (meestal uit Arnhem). We ondernemen in die gevallen wel actie, maar je moet dit ook goed opschrijven. Het is een aandachtspuntje waar we voortaan op gaan letten. 

We zijn trots op onze medewerkers die netjes de voorschriften volgen zodat we weer zo’n mooi resultaat behaald hebben. 

Geplaatst in Homepage, Nieuws.