NGK de Lichtboog zamelt in voor voedselbank

25 april 2020. 

Nu er geen kerkdiensten zijn, komt ook het inzamelen en collecteren in kerken in de verdrukking. Geld is niet direct een probleem voor ons, maar de aanvoer van producten wel. 

De Nederlands Gereformeerde Kerk de Lichtboog is een van de kerken die op regelmatige basis inzamelingen houden in de kerk. En dit kan dus nu niet meer. De mensen die normaal de inzameling organiseren beseften dat er juist nu meer behoefte zou zijn bij de voedselbank, en bedachten een manier om ons toch te kunnen blijven ondersteunen. Juist nu is het belangrijk en fijn om medemensen te ondersteunen, aldus de kerk. 

Deze zaterdag is er voor de 2e keer een ‘inzameling’ gehouden, d.w.z. gemeenteleden hebben producten bij ons gebracht. Via de communicatiekanalen van de Lichtboog waren mensen opgeroepen om producten te doneren. Tussen 13:00 en 15:00 vandaag was de voedselbank open en zijn er vele mensen geweest om producten te brengen. De producten werden buiten in ontvangst genomen, en de mensen kwamen mooi gespreid, zodat we de 1,5 m afstand goed konden bewaren.

In totaal is er 8 kratten aan producten gedoneerd. Vorige maand waren het 12 kratten. Bij een ‘normale’ inzameling in de Lichtboog wordt er gemiddeld zo’n 10-12 kratten gedoneerd dus dit is een vergelijkbare opbrengst. Dit is extra bijzonder omdat mensen nu zelf de moeite moeten nemen om de producten te brengen. Het is fijn te merken dat zij dit voor ons over hebben!

Er zijn niet alleen producten gedoneerd. Er werd ook een Tikkie rondgestuurd zodat mensen gemakkelijk een bedrag naar ons konden overmaken. Ook dat is door veel mensen gedaan.

We zijn blij dat de kerk en de gemeenteleden ons in deze tijd zo willen blijven ondersteunen. Iedereen bedankt!

Geplaatst in Homepage, Nieuws.