Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Onze klanten met kinderen kunnen sinterklaas vieren

3 december 2021.

Dankzij een particulier initiatief kunnen gezinnen met kinderen die klant bij ons zijn, dit jaar ook sinterklaas vieren. Voor elk gezin staat er deze week een zak met cadeautjes en lekkers klaar. Mede mogelijk gemaakt door Caritas, SPAR Schalkwijk en de Wibra Houten.

Maar liefst 7 jaar lang verzorgde de Stichting Het Houtens Hulp Pietje voor een gevulde zak van sinterklaas voor alle gezinnen met kinderen in ons bestand. Helaas is deze stichting eerder dit jaar gestopt. Maar vier Houtenaren: Leandra, Ellen, Sandra en Christel willen het idee nieuw leven inblazen.  Dit jaar nog als particulier initiatief met bijdragen van mensen uit hun eigen netwerk, maar volgend jaar met een nieuw op te richten stichting.

De kinderen konden een heus verlanglijstje inleveren! Ze krijgen dus ook echt wat ze graag willen hebben. Daarnaast zitten er nog wat andere cadeautjes en lekkers in de zak voor het hele gezin. Dit betekent dat de kinderen ‘gewoon’ sinterklaas kunnen vieren en zij de volgende dag op school ook hun cadeautje kunnen laten zien. Dit is van grote waarde want er is al zoveel waaraan deze kinderen niet kunnen meedoen. De cadeautjes worden overigens nieuw gekocht, het gaat dus niet om tweedehands spulletjes.

Afgelopen maandag, kwamen Leandra en Ellen (foto) de zakken brengen. We zijn erg blij met dit mooie initiatief. Mede namens alle kinderen: Bedankt Leandra, Ellen, Sandra en Christel en iedereen die heeft bijgedragen of meegeholpen dit initiatief vorm te geven.

 

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »