Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Een ochtend meedraaien met de AH-actie: ‘Op een lege maag kun je niet leren’

Zaterdagochtend 9 september stapte ik een beetje onwennig en onzeker de winkel binnen. Ik keek om me heen, maar herkende niets. Hmmm… bleek in de verkeerde supermarkt te staan. Een blauw logo, maar geen Albert Heijn. Toen ik de goede winkel binnenwandelende liep een opgewekte vrijwilliger in een oranje hesje (Loes) me tegemoet. Ze legde me alles uit. Het winkelende publiek informatie geven over het doel van de actie, vragen om medewerking en dan wijzen op de volledig ingerichte stellingkast middenin de winkel. Er was een ruime productkeuze geselecteerd; lang houdbaar, verpakt, maar geen verse producten. De prijzen varieerde van 50 cent tot een paar euro. Ideaal. Een keuze kon snel gemaakt worden.

Het enthousiasme van het winkelde publiek maakte veel indruk op me. Sommige hadden aan een half woord genoeg en vroegen alleen: waar vind ik die stelling? Natuurlijk waren er ook mensen die stoïcijns voorbij liepen, maar dat waren er eigenlijk maar heel weinig. Ook waren er klanten die meende veel haast te hebben, maar ook benieuwd waren waarom we met een oranje hesje in de winkel stonden. Met die haast viel het ook wel weer mee.
Hartverwarmend vond ik die mensen die na het afrekenen tot de ontdekking kwamen dat ze vergeten waren een product te kopen. Opnieuw stoven ze langs me de winkel in om nog een aantal producten te scoren.
De meeste indruk maakte een compleet gezin inclusief opa en oma die speciaal voor deze actie naar de Albert Heijn waren gekomen. Zij maakte van deze actie een bewustwordingsmoment. Zij wilde de kinderen bewust maken van het feit dat er, zelfs in hun directe omgeving, kinderen zijn die opgroeien in armoede en waar het allemaal niet zo vanzelfsprekend is dat de voorraadkast goed gevuld is.

In totaal werden er zaterdag zevenenzestig volle kratten, negen volle bananendozen en een flink aantal losse pakken toiletpapier opgehaald. Een prachtig resultaat. En voor mij, naast een gezellige ochtend met veel leuke mensen, een prachtige ervaring.

Kitty L’ Abee
(medewerker intaketeam)

 

Ook helpen bij een inzameling? Geef je op via https://www.voedselbankhouten.nl/vrijwilliger-worden/

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »