Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Prachtige opbrengst jubileumactie zwembad de Startsprong

Zwembad de Startsprong bestaat dit jaar 12,5 jaar. Ter ere van dit jubileum hielden eigenaren Ingrid Vulto en Jeroen Peek tijdens de jubileumweek een actie voor de voedselbank. De hele week hoefden zwemmers geen entree te betalen, maar werd hen gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor de voedselbank. Hier is heel veel gehoor gegeven! Onze penningmeester Floris Koolen heeft aan het eind van de week een cheque van maar liefst € 1.360,25 in ontvangst mogen nemen. Dit overtrof alle verwachtingen, en Jeroen en Ingrid zijn terecht trots op dit resultaat.

In de zomer maakte Ingrid en Jeroen voor het eerst kennis met de voedselbank, toen zij een hoeveelheid frisdrank kwamen doneren. De enthousiaste ontvangst en rondleiding door onze vrijwilligers, bracht hen op het idee om de voedselbank te kiezen als het goede doel voor de jubileumactie. Dat had de voorkeur boven een algemener (landelijk) doel. Deze inschatting bleek te kloppen, want veel mensen hadden er sympathie voor dat een lokaal doel gekozen was.

De Startsprong is een kleinschalig zwembad, waar ook kinderen die niet zo gemakkelijk zwemmen, terecht kunnen om goed te leren zwemmen. De Startsprong werkt ook samen met Stichting Leergeld zodat kinderen uit gezinnen waarvoor zwemles niet vanzelfsprekend is, hun zwemdiploma kunnen halen. Hierbij zitten ook kinderen uit gezinnen van onze klanten. Naast zwemlessen, zijn er ook groepen voor banenzwemmen, aqua-joggen en hydrotraining. De deelnemers van deze groepen zwemmen vaak al jaren bij de Startsprong en hebben ruimhartig meegedaan aan deze jubileumactie voor de voedselbank.

Veel dank aan Ingrid en Jeroen voor deze mooie actie! Jullie enthousiaste inzet heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de prachtige opbrengst. Hartelijke dank ook aan alle zwemmers (en/of hun ouders) die deze actie tot zo’n succes hebben gemaakt. We gaan het geld goed besteden!

 

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »