Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Project Van Zon naar GeZOND van start

12 oktober 2021.

Komende 3 maanden ontvangen wij maandelijks € 800, een deel van de opbrengst van de zonnepanelen van TSN Groen. Deze donatie is in het kader van het project ‘Van ZON naar geZONd’ van !MPACT Houten. Met dit bedrag zullen extra gezonde producten voor onze klanten worden aangeschaft bij AH Oude Dorp en PLUS, beide ook aangesloten bij !MPACT Houten.

Tijdens de Houtense Ondernemersdag op 7 oktober, werd door Wilko Kistenmaker van !MPACT Houten het startsein gegeven voor dit project. !MPACT Houten is een stichting die duurzaam ondernemen in Houten wil bevorderen. Centraal daarbij staat de door de Verenigde Naties opgestelde lijst van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.  Op twee van de doelstellingen, honger verminderen en betaalbare duurzame energie bevorderen, is het project van ZON naar geZONd gericht.

Het startsein was de overdracht van een gezond voedselpakket aan onze voorzitter Jan Mol. Het pakket werd samengesteld en overhandigd  door Martijn Steenman van AH Oude Dorp. Jan: “Heel mooi initiatief, dank je wel!”.

Het idee achter het project van Zon naar geZONd is dat Houtense ondernemers een deel van de opbrengst van hun zonnedak ter beschikking stellen aan de Voedselbank Houten. Op die manier kunnen klanten van de voedselbank een gezond extraatje ontvangen of iets aan duurzaamheid doen. TSN Groen is de eerste onderneming die gehoor heeft gegeven aan de oproep.

We zijn erg blij met dit mooie initiatief. Het betekent dat we meer gezonde producten kunnen  aanschaffen voor onze klanten, ter aanvulling ons assortiment.  Voor onze klanten is dit zeer welkom, gezonde producten zijn over het algemeen duur.

!MPACT Houten hoopt dat meer ondernemers zich zullen aansluiten zodat mensen met een kleine beurs een steuntje in de rug kunnen krijgen. Men heeft ook plannen voor initiatieven waarmee onze klanten ook iets aan duurzaamheid kunnen doen. Want voor hen is investeren in duurzaamheid onbereikbaar. Als voorproefje kregen we van Wilko Kistenmaker brievenbusborstels voor alle klanten, om vast een klein beetje energie te besparen. Jan Mol kreeg de eerste overhandigd.

Dank aan TSN Groen, !MPACT Houten, AH Oude Dorp en PLUS die dit project mogelijk hebben gemaakt. En dank aan de Houtense Ondernemersdag voor de foto bovenaan.

 

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recent Nieuws