Recordopbrengst actie Basisschool ‘t Schoolhuys

28 maart 2018.

Basisschool ‘t Schoolhuys heeft in het kader van de vastenactie met enorme inzet een actie gehouden voor de voedselbank. Vanmorgen konden we een recordopbrengst van €5150,60 en 14 kratten voedsel in ontvangst nemen. Applaus!

Elk jaar houdt basisschool ‘t Schoolhuys in het kader van de vastenactie een inzameling voor een goed doel, dit jaar dus de Voedselbank. Ze hebben daarmee gekozen voor een lokaal doel waarvan ze hoopten dat het de kinderen zou aanspreken. We kunnen wel zeggen dat die verwachting is uitgekomen!

Met veel enthousiasme en inzet zijn leerkrachten en leerlingen aan de slag gegaan. Allerlei manieren om geld bij elkaar te krijgen werden bedacht: Spijkerpoepen, nagels lakken, een escape room, ophalen van statiegeldflessen, en nog veel meer. Op woensdag 20 maart werd er een markt gehouden op school waar al deze ideeën ten uitvoer werden gebracht. Er werd ook van alles verkocht (o.a. boeken) en ook eten en drinken. Dit laatste was gedoneerd door Jumbo Odijkseweg. Voorafgaand aan de markt hadden de leerlingen nog een sponsorloop gehouden. 

Kortom, iedereen heeft enorm zijn/haar best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Voedselbank. Naast geld hebben ze ook nog voedsel ingezameld (houdbare producten). Vanmorgen werden we op school ontvangen en kregen we een heuse cheque overhandigd. Juf Mieke hield het spannend tot op het laatste moment. We zijn super blij met deze mooie opbrengst en vonden het heel leuk te merken dat de leerlingen met zoveel overgave voor ons aan de slag zijn gegaan. De cheque geven we een mooi plekje in ons pand. En op de vriezer en koelkast die we met deze opbrengst gaan aanschaffen, komt een vermelding van ‘t Schoolhuys. We zullen deze prachtige actie dus niet gauw vergeten!

School heeft ons overigens intensief betrokken bij het project. De aftrap was een les op school door onze voorzitter Ben (in een vorig leven meester Ben) zodat de kinderen konden kennismaken met ons werk en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook hebben we een aantal klassen op bezoek gehad in ons pand. De kinderen vonden dit allemaal erg interessant. Ze vonden het leuk om te doen en een goed doel om actie voor te voeren. En wij zijn natuurlijk heel blij dat zij dat hebben willen doen. Wij vinden het leuk en belangrijk om op deze manier de volgende generatie bekend te maken met de voedselbank.  

Leerlingen, ouders en leerkrachten van ‘t Schoolhuys: SUPER BEDANKT!

Foto’s: René van der Brandt.

Geplaatst in Homepage, Nieuws.