Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

sponsor-actie GoSwim voor de voedselbank

Zwemvereniging GoSwim hield maandagavond 3 juni een sponsorzwem-evenement. Er is in totaal € 1183,15 aan sponsorgeld opgehaald. Van de opbrengst is 25% bestemd voor de Voedselbank Houten, dus € 295,79. Een heel mooi resultaat waar wij blij mee zijn!

De ca. 50 deelnemers waren kinderen in de basis- en middelbareschoolleeftijd. De oudere leden van de club waren als vrijwilliger actief, vooral voor het tellen van de baantjes van de deelnemers. De kleinsten zwommen een half uur, de ouderen een uur. In die beperkte tijd werden er in totaal 1560 baantjes (van 25 m) gezwommen, ofwel ruim 41 km. Het is de 2e keer dat ze zoiets organiseerden, de laatste keer was 8 jaar geleden. Er waren zelfs een paar zwemmers die voor de 2e keer meededen.

Vooraf hadden de kinderen lijsten ingeleverd met de sponsorbedragen die ouders, vrienden, kennissen en buren per baantje hadden toegezegd. Ook konden mensen opgeven hoeveel zij maximaal wilden sponsoren. Het was dan ook een heel rekenwerk om de opbrengst te bepalen!

We waren uitgenodigd op de avond om de zwemmers aan te moedigen. Voor de kinderen ging het er voornamelijk om om zoveel mogelijk baantjes te zwemmen, met het doel waren zij minder bezig. Voor organisator (en bestuurslid) Sol Terpstra was het doel wel belangrijk. Ze wilden een goed doel uit Houten, iets waar ze een binding mee hebben. De zwemmers fietsen vaak langs de voedselbank op weg naar zwembad de Wetering waar zij trainen, en zo kwamen ze op het idee van de voedselbank als bestemming voor het sponsorgeld. Ze hopen met de keus voor de voedselbank te kunnen bijdragen aan een stukje verandering voor klanten van de voedselbank.

GoSwim is een zwemvereniging voor wedstrijdzwemmen. Door de coronacrisis is het aantal leden flink teruggelopen en ze hopen via dit soort evenementen weer wat meer leden te vinden.

Hartelijk dank aan alle deelnemers en hun sponsors en aan de vrijwilligers van GoSwim!

v.l.n.r. Sol Terpstra (GoSwim), Philippine Bronkhorst (voedselbank) en Yvonne van Slagmaat (GoSwim)

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »