Straat zamelt wekelijks producten in voor de voedselbank

1 mei 2020.

Vandaag was het alweer de vierde keer dat er producten werden gebracht door bewoners van het Herbergierserf. Dit keer door Carolina en Sandra. C.a. tien gezinnen rond het pleintje doneren wekelijks een aantal producten waar we op dat moment behoefte aan hebben. 

Het idee is ontstaan in het begin van de crisis. De inwoners van een deel van de Herbergierserf zagen elkaar op een straatborrel, op gepaste afstand van elkaar. Er was toen net op het  nieuws geweest dat er bij voedselbanken zulke grote tekorten waren ontstaan door het hamsteren. Spontaan zijn de bewoners toen op het idee gekomen om te gaan helpen door voedsel in zamelen. Ze communiceren via een Whatsapp groep wat er aan producten gevraagd wordt, en mensen brengen dit dan bij Carolina. Een keer per week, brengen ze het dan naar de voedselbank.

De betrokken gezinnen zijn super enthousiast, de hoeveelheid wordt zelfs langzaam meer. Sandra en Carolina: “Het geeft een goed gevoel iets te kunnen doen, iets voor een ander te kunnen betekenen. Wij hebben het zo goed, je wilt toch niet dat je medemens zo in de problemen komt”. 

Namens de vrijwilligers en klanten, super bedankt dat jullie ons in deze tijd zo enthousiast ondersteunen. We zijn er erg bij mee!

Geplaatst in Homepage, Nieuws.