Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

SVO verzorgt diner voor vrijwilligers

28 januari 2022.

Alweer voor de 4e keer hebben 2e-jaarsleerlingen van SVO een diner voor al onze vrijwilligers verzorgd. En ook dit jaar was het weer zeer geslaagd! We hebben genoten van een heerlijke stoofpot met rijst en puree, en salade en een chocolademousse toe.

Net als vorig jaar maakte corona het lastiger om iets te organiseren. Normaal gesproken zouden we van de gastvrijheid van de leerlingen hebben genoten in het restaurant van de school. Door de lockdown kon dit niet. De leerlingen moesten zelf met een alternatief komen en dat werd een afhaalmaaltijd voor 2 personen in de vorm van een maaltijdbox. Volgens de leerlingen verliep het niet zo soepel maar is het uiteindelijk toch allemaal goed gekomen. Ze vonden het vooral jammer dat het niet een echt diner kon zijn. Want dat is veel persoonlijker en dan kun je ook nog iets met de presentatie doen, aldus een leerling.

De leerlingen vinden het goed dat de voedselbank er is en ze vonden het leuk om ons blij te maken. Wij werken immers hard voor de mensen die het hard nodig hebben, aldus een van de leerlingen. Ze hebben zich tijdens het blok echt echt verdiept in de voedselbank. Wij hebben een presentatie gehouden over ons werk en over voedselverspilling.

De leerlingen hebben ook nog koekjes gebakken en verkocht om geld in te zamelen voor de voedselbank. Hoeveel dat precies is, houden we nog te goed.

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »