Search
Close this search box.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Verhuizen we toch naar Houten Oost?

Eerder deze week heeft het college van B&W middels een raadsinformatiebrief naar buiten gebracht dat Houten Oost toch de beste locatie is voor het plan om asielzoekers, spoedzoekers en maatschappelijke organisaties te gaan huisvesten. Zie het persbericht van de gemeente Houten.

Dat betekent dat we mogelijk toch onderdak gaan vinden op deze locatie waar we samen met de Krachtfabriek, het Doorgeefluik en de bewoners iets moois kunnen opbouwen.

Omdat het al eerder duidelijk was dat welk plan dan voor ons te laat zou komen, heeft de gemeente het op zich genomen om voor ons tijdelijke huisvesting ter overbrugging te zoeken. Momenteel worden verschillende opties op haalbaarheid en geschiktheid bekeken. Eén van de varianten is het gebouw Castor (Castellum), zoals deze week vermeld werd in Houtens Nieuws. We hebben dit gebouw bezocht en het werd al snel duidelijk dat het niet geschikt voor ons is. Inmiddels is ook dit in een update in Houtens Nieuws vermeld.

Ook is de tijdsdruk iets verminderd. Eerder had de gemeente aangegeven dat we per november 2024 uit ons huidige pand in de Grund moeten, maar dit kan gelukkig worden opgerekt tot medio 2025.

We hebben er alle vertrouwen in dat we niet zonder geschikt onderkomen zullen komen te zitten.

bijgewerkt op 28 maart.

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »