Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Voedselbank Houten 74% meer klanten, hoe zit dat?

19 september 2020

Deze week zijn we opgevallen bij Rtv Utrecht en Houtens Nieuws. Wij zijn de grootste stijger wat betreft het aantal klanten. Dit terwijl we steeds zeggen dat corona bij ons nog geen stijging heeft veroorzaakt. Hoe zit dit?

De cijfers kloppen op zich maar de oorzaak is niet corona. Op 30 juni hadden we inderdaad fors meer klanten dan een jaar eerder (59 tegen 34) maar dit komt niet door corona. En vorig jaar zomer hadden we toevallig een relatief klein aantal klanten, waardoor de stijging procentueel enorm wordt.

In januari zijn we actief op zoek zijn gegaan naar de ‘aarzelende klant’. We hebben flyers verspreid en de publiciteit gezocht om klanten te ‘werven’. We vermoedden nl. dat er in Houten best veel mensen zijn die onze steun wel nodig hebben, maar wegens allerlei redenen niet bij ons aankloppen. Deze acties hadden succes. Begin maart hadden we 60 klanten, een stijging van ruim 30% ten opzichte van begin januari. Toen kwam corona en bleef dat getal min of meer stabiel. Het is nu iets dalend maar dat zien we vaker in de zomer.

Op dit moment ondersteunen we 51 huishoudens, ongeveer 150 personen.

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recent Nieuws