Voedselbank-winkel heropent op 23 juni

Op vrijdag 19 juni zullen onze klanten hun voedselpakket voor het laatst krijgen thuisbezorgd. De week daarna, op dinsdag 23 en vrijdag 26 juni kunnen zij weer bij de voedselbank terecht om zelf hun pakket samen te stellen. We heropenen de ‘voedselbank-winkel’. 

In maart begonnen we met het bezorgen van alle voedselpakketten omdat we de veiligheid van onze klanten en vrijwilligers niet konden garanderen in onze voedselbank-winkel. We hebben een klein pand waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn als de winkel open is. Dit was een tijdelijke maatregel. Inmiddels is duidelijk geworden dat we nog langere tijd te maken hebben met beperkende maatregelen waarbij het vermijden van drukte en het houden van afstand de belangrijkste zijn. 

We vinden het niet wenselijk om een jaar of langer te blijven bezorgen. We vinden het nl. juist belangrijk dat mensen zelf hun pakket kunnen kiezen en dat gaat alleen als ze naar ons komen. Inmiddels is ook duidelijk dat supermarkten geen bron van verspreiding zijn, en mensen daar veilig kunnen winkelen. Daarom hebben we besloten weer terug te gaan naar het winkelmodel. Maar wel op een veilige manier. We gaan op 2 dagen uitgeven, op dinsdag en vrijdag. Op die manier verdelen we klanten,  vrijwilligers en het werk over 2 dagen zodat er minder drukte ontstaat. En onze klanten krijgen een specifieke tijd waarop ze verwacht worden zodat er geen wachtrijen ontstaan. 

Ook wat betreft de logistiek zal er wat veranderen. We zullen nu twee keer per week naar Arnhem gaan om producten op te halen. Ze hebben daar op dit moment ruim voldoende aanbod, dus dit komt zelfs goed uit. 

Hoe dit gaat lopen, is nog even afwachten. Het zal voor ons en voor onze klanten weer een omschakeling zijn. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed zal komen. 

Geplaatst in Homepage, Nieuws.