Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Vrijwilligers op BHV-cursus bij Revitanu

Om de kennis omtrent bedrijfshulpverlening op onze voedselbank op te krikken, heeft Revitanu onlangs een eendaagse BHV-training gegeven aan een aantal van onze vrijwilligers. Het is ook voor een voedselbank wettelijk verplicht om BHV-ers (Bedrijfs-Hulp-Verleners) te hebben die in geval van calamiteiten handelend kunnen optreden.

Cursusleider en eigenaar van Revitanu, Feike, is zelf actief geweest bij de Voedselbank Altena en vindt dat we goed werk doen al zouden we niet nodig moeten zijn. Samen met zijn zoon Arie heeft Feike op een vrije zaterdag speciaal voor ons een eendaagse BHV-training gegeven voor de helft van de prijs. En we kregen ook nog een brandblusser cadeau!

Het was een leerzame en nuttige dag. We hebben een hoop geleerd: wat te doen met wonden, hoe je moet reanimeren en het blussen van brandjes. We hebben veel nuttige tips en weetjes gehoord, en theorie werd afgewisseld met praktijkoefeningen. De motivatie van de deelnemers om mee te doen was vooral om in het geval van een calamiteit daadwerkelijk iets te kunnen doen. Daarnaast was het ook gewoon een gezellige dag. We mochten voor de gelegenheid een ruimte in “het Kruispunt” gebruiken en de brandoefeningen op de parkeerplaats. Onze vrijwilliger Klaasjan had voor koffie, thee en een lekkere lunch gezorgd.

Feike en Arie raden aan om, als je de kans krijgt, mee te doen met zo’n training. Eigenlijk zou iedereen een dergelijke training moeten volgen, ook voor niet-werk situaties. Iedereen krijgt immers wel een keer te maken met een calamiteit en dan is het fijn dat je weet wat je moet doen.

Hartelijk dank Feike en Arie!

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »