Klant voedselbank met boodschappentas

Week van de voedselbank

13 oktober 2021.

Deze week is het de Week van de Voedselbank. Door het jaar heen laten we regelmatig van ons horen. Deze week vragen wij speciale aandacht. Zaterdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag en op zondag 17 oktober is het Wereldarmoededag (internationale dag voor de uitroeiing van de armoede). Armoede en voedseltekort gaan vaak samen. De voedselbank kan dan tijdelijk hulp bieden. Zij verstrekt voedselpakketten aan mensen die door allerlei omstandigheden een tijd lang niet genoeg geld hebben om voldoende eten te kopen. Dat eten komt vaak uit restpartijen die worden gedoneerd. Daarmee voorkomen wij gelijktijdig voedselverspilling.

 

Weet iedereen ons te vinden?

Op dit moment bieden wij hulp aan ruim 40 klanten (gezinnen en alleenstaanden) in de gemeente Houten. Wij denken dat dit nog niet alle mensen zijn die voor voedselhulp in aanmerking komen. Soms is de eerste stap om hulp te vragen moeilijk. Hulp vragen is echter #niksomjevoorteschamen. Wij helpen graag.

Ervaringsverhalen, zoals in onderstaand filmpje, kunnen helpen bij het nemen van de drempel om om hulp te vragen. Niemand hoeft honger te hebben.

Geplaatst in Homepage, Nieuws, Uncategorized en getagd met , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *