Week van de voedselbanken in Houten

Van 12 tm 19 oktober is het de landelijke week van de voedselbanken. In deze week vallen respectievelijk Wereld Voedseldag (16 oktober) en Wereld Armoededag (17 oktober). Beide thema’s raken de kern van het werk van de voedselbanken. In onze missie staat vastgelegd dat wij voedsel inzamelen dat anders verspild zou worden. En dat uitdelen aan mensen die dat heel hard nodig hebben. Voedselbanken strijden zo tegen voedselverspilling. 

De week van de voedselbanken is een goed moment om ons werk weer eens extra onder de aandacht te brengen, ook in Houten.

  • Op zaterdag 12 oktober (9:00-16:00 uur) houden we bij AH Houten Het rond een inzameling van voedsel. We vragen klanten iets extra’s te kopen en aan ons te doneren. Voor een boodschappenlijstje wordt gezorgd.
  • Op 16 oktober zijn we te gast bij Omroep Houten in het programma WelZijn Houten (10-11 uur) waar enkele vrijwilligers ruim de tijd krijgen te vertellen over de voedselbank Houten. De uitzending is live maar wordt dezelfde dag van 17 – 19 uur herhaald. Daarna is de uitzending terug te luisteren via de website (www.omroephouten.nl) onder het tabje ‘radio gemist’.
  • Op zaterdag 19 oktober staan we met een marktkraam op het Rond. We verkopen daar non-food artikelen ten bate van de Voedselbank Houten. Het gaat voornamelijk om producten die we door het jaar gedoneerd hebben gekregen in kerstpakketten en actieartikelen van supermarkten. 

Met deze combinatie van activiteiten proberen we zichtbaar en hoorbaar te zijn in Houten en tegelijkertijd voedsel en geld in te zamelen zodat wij ons werk ook in de toekomst kunnen blijven doen. 

Geplaatst in Homepage, Nieuws.