Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Week van de Voedselbanken 2020

22 oktober 2020.

Alle digitale ‘acties’ deze week:

Filmpje Hoe werkt de Voedselbank Algemeen (landelijk)

Filmpje met diapresentatie: in 1 minuut op de hoogte hoe het werkt bij de Voedselbank Houten

Filmpje over de Voedselketen bij de Voedselbank (landelijk)

Artikel in Houtens Nieuws, 13 oktober

Radio interview bij Houten Vandaag, Omroep Houten 15 oktober, eind van het 2e uur.

Filmpje Rondleiding door de Voedselbank Houten

Playlist Youtube: Klanten aan het woord. Niet uit Houten, maar de verhalen zijn vergelijkbaar.

Radio Interview bij Enthousiasper, Omroep Houten, 17 oktober, begin van het programma.

De Week van de Voedselbanken vindt ook dit jaar plaats in week 42, van 12 tot 18 oktober.  In voorgaande jaren hielden we dan een inzameling, open dag of stonden we met een kraam op Het Rond. Wegens corona slaan we dit soort activiteiten dit jaar over. In plaats daarvan gaan we online.

We beginnen op 13 oktober met een korte presentatie over de Voedselbank Houten. Hoe gaat het bij ons op de Voedselbank Houten? Later in de week volgt o.a. een filmpje met een digitale rondleiding door onze voedselbank. Ook dit jaar proberen we taboes en schaamte rondom de voedselbank bespreekbaar te maken.  Op zaterdag 17 oktober, de dag van de armoede, zijn we daarom om 12 uur te gast bij Omroep Houten waar we vertellen over ons werk in relatie tot armoede. Als de huidige crisis iets laat zien is dat je heel snel in een financieel penibele situatie kunt belanden. Het kan echt iedereen overkomen; door bijvoorbeeld een scheiding, baanverlies, schulden of ziekte.

Wil je de online activiteiten in deze week volgen of wil je meer weten over de voedselbank in Houten? Volg ons op facebook, instagram en twitter of kijk op www.voedselbankhouten.nl. Heb je een vraag? Stel deze via onze website of social media.

De Week van de Voedselbanken is landelijk. Op de website van voedselbankennederland.nl lees je verhalen van klanten van de voedselbank. Ook kun je er je vragen over de voedselbank kwijt. Heb je vragen aan één van onze ambassadeurs? Stel ze online. Of kijk het filmpje over hoe een voedselbank werkt. 

Waarom Week van de Voedselbanken?

Op 16 oktober – midden in de Week van de Voedselbanken – valt Wereld Voedseldag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor voedselzekerheid.  Op 17 oktober valt Wereld Armoededag.  In Nederland staan we stil  bij de 1 miljoen Nederlanders die op dit moment in armoede leven. Per schoolklas groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen in armoede op. In sommige wijken in Nederland ligt dit gemiddelde zelfs hoger. Naar verwachting zal dit aantal door de coronacrisis alleen maar toenemen.
Zowel armoede als voedselzekerheid horen tot de kern van de activiteiten van de voedselbanken. Vandaar dat wij week 42 hebben uitgeroepen tot Week van de Voedselbanken.

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recent Nieuws