Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij Voedselbank Houten. Woont u niet in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy?, klik dan hier.

Nieuwe huisvesting in Houten-Oost?

Update 1 december 2023.

Tijdens een Ronde Tafel Gesprek op 30 november, is duidelijk geworden dat er onvoldoende draagvlak is voor het plan in de gemeenteraad. Het college heeft het huidige voorstel ingetrokken. meer

 

31 oktober 2023

De gemeente heeft een geschikte locatie gevonden voor de huisvesting van asielzoekers, spoedzoekers en maatschappelijke organisaties (o.a. de Voedselbank Houten). Het gaat om een locatie aan de oostkant van Houten, een weiland ter hoogte van de Kruisboog. Nadat een vergelijkbaar plan aan de Essenkade niet door ging, is er gezocht naar een alternatieve locatie in Houten. Deze heeft men nu gevonden aan de oostkant van Houten.

Het is nu nog een leeg weiland. Voor de spoedzoekers (Woonin) en vluchtelingen (COA) zullen tijdelijke woningen worden neergezet, voor de maatschappelijke organisaties een tijdelijk gebouw (of meerdere). De beoogde maatschappelijke organisaties zijn de Krachtfabriek, het Doorgeefluik en de Voedselbank Houten. Het is voor de periode van 15 jaar.

Er is wat ons betreft nog wel een voorbehoud, want de provincie moet nog toestemming geven voor de huisvesting van de maatschappelijke organisaties op deze locatie. Ook is nog niet bekend onder welke voorwaarden we hier zullen kunnen intrekken.

Lees hier het persbericht van 31 oktober op de website van de gemeente

 

 

Deel dit bericht op sociale media

Recent Nieuws

Translate »